АЛ и ПВЦ дограма

PVC прозорците и врати е необходимо да отговарят на следните изисквания:


Висока функционалност.
Лесно боравене.
Топлинна изолация.
Звукоизолация, съобразена с околната среда.
Защита срещу взломно проникване.
Сигурна водонепропускливост.
Трудно запалими според стандарта DIN 4102. При прозорците от PVC може да се говори за превантивна защита срещу пожар.

Алуминиева дограма

Алуминият е многофункционален материал, устойчив на метеорологични условия и корозия, не се окислява, запазва своите якостни свойства, практически не старее и също лесно се поддържа. Тези профили могат да бъдат боядисани в неограничена цветова гама, включително имитация на дърво. Разнообразието на профили, позволява различни решения за врати, прозорци, плъзгащи врати и прозорци, като те могат да бъдат изпълнени, както с едно стъкло, така и със стъклопакет.

Стъклопакетът

Какво представлява стъклопакетът?  

Стъклопакетът се изработва от две или повече стъкла, разположение на разстояние едно от друго. Изборът на подходяща комбинация от стъкла и отстоянието между тях, е от изключително значение – приблизително 80% от площта на прозореца е от стъкло. Основните характеристики на стъклопакета се определят от коефициентите за светло пропускливост и топлоизолация. За постигане на по-добри показатели на тези параметри, е необходимо в пакета да участва стъкло с нискоемисийно покритие така нареченото К –стъкло.

Какво е К-стъкло?


Нискоемисийното стъкло е висококачествено флоатно стъкло с нанесено пиролитно /твърдо/ или магнетронно /меко/ покритие, върху една от плоските страни. За да бъде ефективно, то трябва да бъде поставено от вътрешната страна на прозореца, като защитния слой е поставен с лице към образувания от двете стъкла въздушен слой. Покритието позволява на слънчевата късовълнова енергия да влиза в сградата, но поради високата му отражателна способност в инфрачервения спектър действа като преграда за изтичането на скъпата дълговълнова енергия (създавана от отоплителните уреди, осветлението и др.), тъй като я отразява обратно в помещението. По този начин се блокират топлинните загуби, намаляват се сметките за отопление и вложените средства за поставяне на качествена дограма с качествено остъкляване се възстановяват бързо. Стъклопакетите, изработени с нискоемисийни стъкла, намаляват в голяма степен загубата на топлина през прозореца, подобряват топлоизолацията и свеждат до минимум появата на конденз. Те са с повишена енергийна ефективност и спестява до 40% от разходите за отопление през зимата. Стъклопакетът с К-стъкло е почти 2 пъти по-добър изолатор от обикновения стъклопакет.

Видове стъклопакети:

Стъклопакет от две прозрачни флоатни стъкла

Обикновеното /флоатно/ стъкло е най-разпространено в съвременното производство. Съществено преимущество на флоатното стъкло е неговата висока светлопропускливост. Намира приложение при единично остъкляване, стъклопакет, комбинация с всички видове стъкла – за соларен контрол, интериорни решения, повишени шумоизолационни свойства.

Стъклопакет с нискоемисийно стъкло с меко покритие

Нискоемисийното стъкло с меко покритие е безцветно флоатно стъкло, върху едната страна на което е нанесен тънък слой от метални частици. Благодарение на този слой стъклопакетът се постига по-нисък коефицент на топлопреминаване. Тази конфигурация действа като ефективна преграда за енергията, излъчвана от вътрешните отоплителни източници. Този вид стъклопакет е подходящ за северно (североизточно, северозападно) изложение, тъй като не само задържа топлината в помещението, но и не позволява нейната загуба

Стъклопакет с всесезонно стъкло

Всесезонното стъкло е приложимо във всеки стъклопакет и е напълно съвместимо с всички видове дограма. То е изработено чрез полагането на много фин прозрачен слой материали от метален произход върху прозрачно стъкло. Това покритие е с ниска проводимост и с двойно свойство : отразява високочестотната инфрачервена радиация, характерна за топлинната енергия и същевременно отразява голяма част от слънчевата енергия.

Стъклопакет с орнаментно стъкло: кризет, орнамент Д2, химичен мат, атлантик

Стъклопакет със слънцезащитно стъкло

Остъкляването със стъкла STOPSOL осигурява отлична соларна защита, като отразява излъчената от слънцето топлина. При използването им в стъклопакет, те осигуряват надеждна слънцезащита през цялата година. Рефлексното остъкляване допринася за повишено уединение и оптимален визуален комфорт.

Стъклопакети за сигурност

Закалени стъкла –  при счупване се пръскат на малки стъкла, като по този начин предпазват от порязване. Приложението им е  при направата на душ кабини, паравани, стъклени витрини, стъклени врати.

Триплекси – две стъкла слепени със смола, като това допринася те да запазят цялостта си дори при счупване. Много подходящи за магазини, къщи, различни видове парапети и стъклени козирки и на всички места достъпни за крадци.

Изпратете запитване към нас на имейл office@sigplast.bg или на тел.: +359 882 626 747